sobota, 1 września 2012

Najpopularniejsze w sierpniu.

Postanowiłam robić krótkie podsumowanie każdego miesiąca - będą to cztery najpopularniejsze w każdym miesiącu przepisy (pod względem liczby wyświetleń). Opatrzone linkami oczywiście i krótkim komentarzem :) 
W sierpniu najbardziej podobał się Wam przepis na Pełnoziarnisty placek ze śliwkami. I dobrze - bo to prosty przepis, każdemu się uda, a efekt pyszny :)
Po piętach plackowi deptały placki - Lekkie, pełnoziarniste pancakes. Jedne z lepszych jakie w życiu jadłam, więc polecam. Puszyste jak chmurka, ulegające dowolnym dodatkom, wywołujące uśmiech na twarzy nawet w najbardziej paskudny poranek.
Sporą popularnością cieszyła się kurczakowa propozycja obiadowa - Roladki z kurczaka, faszerowane serem mozzarella i suszonymi pomidorami, podane na sałacie. Smacznie, zdrowo - czego chcieć więcej.
Czwarte miejsce zasłużenie zajęła bardzo zdrowa przekąska, czyli mocno przyprawione Chrupki z ciecierzycy. Dla tych, którzy do wieczornego filmu muszą coś chrupać. Zamiast czipsów czy paluszków - zdrowa wersja.

14 komentarzy:

  1. Same pyszności. :) Ostatnio robiłam te Twoje roladki z kurczaka i wyszły świetne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lato na talerzach, a za oknem już dziś niestety jesiennie :(

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystkie wyglądają pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystkie propozycje mi się podobają :).

    OdpowiedzUsuń
  5. ja z checia zagladam do kazdego posta ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. no właśnie, musze te placuszki zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Oj, jeszcze nigdy nie zapisałam sobie aż tylu przepisów. Wszystkie potrawy wyglądają przepysznie! Pomysłów na obiady, desery i śniadania mam już dzięki Tobie chyba na cały miesiąc. Tylko od którego by tu zacząć..?
    Przyznam, że najbardziej interesują mnie w obecnym czasie przepisy z wykorzystaniem mąki orkiszowej, bo mam spory zapas. I tu pytanie: czy można całkowicie zrezygnować z innych rodzajów mąki i zastąpić je orkiszową (albo ewentualnie ryżową), czy ten typ mąki zachowuje się jakoś inaczej?
    Pozdrawiam serdecznie
    Ola

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeszcze orkiszową chyba można, ryżową nie bardzo. Nie jestem niestety specem od mąk. Wiem, że przepisy się nie udają, kiedy masz np. podaną zwykłą pszenną, a zastąpisz ją pełnoziarnistą.

      Usuń
    2. No to już wiem, żeby nie próbować zamiany, zwłaszcza, że ja do kuchni to dwie lewe ręce mam ;) Dzięki za odpowiedź! ^_^

      Usuń
  8. Z te i za wiele innych przepisów, a przede wszystkim za blog prowadzony z pasją nominowałam Cię do Versatile Blogger: http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/2012/09/versatile-blogger.html :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Otrzymałaś nominację na moim blogu do Versatile Blogger. zapraszam do zabawy i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  10. robiłam penkejki i bardzo wszystkim smakowały :) Czytałam ostatnio notkę o twoim blogu w Shape, gratuluje :)

    OdpowiedzUsuń