czwartek, 30 października 2014

Koktajl szpinakowo-ananasowy.

Ciągle pozostaję w klimatach kokatjlowych. Uwielbiam szczególnie te ze szpinakiem, ale nie bójcie się, nie jest on mocno wyczuwalny, więc eksperymentujcie! Kolejny mój ulubiony składnik to ananas - wszystkie koktajle są z nim przepyszne i z pewnością jest to jeden z moich ulubionych owoców. 
KOKTAJL SZPINAKOWO-ANANASOWY
przepis na 2 porcje
duża garść szpinaku
4 plastry ananasa (grubości ok. 2 cm)
1/2 awokado
1 małe jabłko
1/5 szklanki wody mineralnej
1 łyżeczka siemienia lnianego

Plastry ananasa obieramy ze skóry. Jabłko kroimy na ćwiartki i wydrążamy (można też obrać ze skórki lub tylko dobrze umyć przed użyciem). Awokado wydrążamy ze skórki łyżeczką. W blenderze umieszczamy kolejno: ananasa, szpinak, jabłko, awokado i siemię lniane. Zalewamy wodą i długo miksujemy. Jeśli koktajlk jest za gęsty dolewamy jeszcze trochę wody.

7 komentarzy:

  1. Również lubię koktajle ze szpinakiem, zazwyczaj do blendera wrzucam szpinak, banana, kiwi i trochę cynamonu to jest mój częsty zestaw, ale koniecznie muszę wypróbować Twój, brzmi bardzo dobrze :)

    Pozdrawiam
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądana niesamowicie pysznie i zdrowo. I tak wiosennie...! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szpinak rządzi! Świetnie dobrane składniki :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...