piątek, 20 lipca 2012

Arbuzowy napój na upalne dni.

Idealny, lekki napój na upalne dni. Nie wymaga dosładzania, jest prosty w przygotowaniu, a jedyny problem to oczywiście pestki.
Arbuzada (dla 2 osób):
1/2 małego arbuza
1/2 szklanki soku pomarańczowego
dużo lodu

Wydłubujemy miąższ z arbuza, dokładnie oddzielając wszystkie pestki. W blenderze kruszymy lód, dodajemy arbuza i sok. Blenderujemy długo.

Przepis banalny, a efekt zachwycający.
P.S. Myślę, że byłaby to również świetna baza do drinków alkoholowych :)

14 komentarzy:

  1. Tak, efekt jest zachwycający! Lepszy, niż sam arbuz :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, ta pianka :) Wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Arbuz - jeden z moich ulubionych owoców. :) Muszę zrobić taki napój!

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno nie jadłam arbuza... pięknie wygląda ten napój! a najbardziej zachęca mnie ta pianka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ooo pysznosci <3 uwielbiam arbuza i wszelkie wariacje na jego temat!

    OdpowiedzUsuń
  6. pysznie wygląda a do drinków musi być jeszcze lepsze:)

    OdpowiedzUsuń
  7. no czytałam ostatnio o pijanym arbuzie, nastrzykiwanym alkiem, a teraz Twój przepis wyląduje w szklanych buteleczkach:)
    pozdrawiam
    Agnieszka

    OdpowiedzUsuń
  8. jest pyszny, przepis malo skomplikowany ale fuzja smakow rzeczywiscie bardzo mile zaskakuje ;) wczesniej pilam samego arbuza - ale ten z pomarancza jest lepszy. p.s. fajnie zamrozic taki sok w foremkach do lodow - polecam :) <3

    OdpowiedzUsuń
  9. robiłam coś podobnego ostatnio dodając wódkę :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pestek wcale nie trzeba wydłubywać, jeśli mamy dobry blender, mocno się rozdrobnią i nie będą przeszkadzały ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. aaaaa zaraz sobie zrobię! <3 mniam!

    OdpowiedzUsuń
  12. ach, idealne orzeźwienie! szkoda, że upałów brak ;p

    OdpowiedzUsuń
  13. przepis zagarniam zdecydowanie! :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...