czwartek, 15 listopada 2012

KONKURS! Zgarnij blender Zelmer!

Wczoraj mogliście przeczytać na blogu o testowaniu nowego produktu firmy Kamis - zestawu przypraw Kulinarne inspiracje. Dzisiaj natomiast zapraszam Was do udziału w konkursie, który mogę dla Was zorganizować dzięki uprzejmości tej właśnie firmy.
Kamis przygotował dla zwycięzcy zestaw przypraw Kulinarne inspiracje oraz blender firmy Zelmer. Gorąco zapraszam Was do udziału szczególnie, że zadanie nie jest trudne ani czasochłonne.
Aby wziąć udział w konkursie wystarczy:
- zostawić komentarz pod tym wpisem w którym odpowiesz na pytanie, przygotowane przez firmę Kamis: Który zestaw przypraw Kulinarne inspiracje jest Twoim ulubionym i dlaczego?
- w komentarzu należy zostawić również adres mailowy (oprócz kont blogger)
- na zostawianie komentarzy macie czas do 23 listopada (do północy)
- 26 listopada na moim fanpage'u na facebook'u dowiecie się kto zostanie szczęśliwym posiadaczem blendera i przypraw

37 komentarzy:

  1. Mój ulubiony zestaw Kulinarnych Inspiracji to ten do przyrządzenia pikantnej wołowiny w winie. Bardzo podoba mi się sama idea, z jaką wyszła firma Kamis - w końcu nie kupujemy gotowych mieszanek, naszpikowanych chemią i glutaminianem sodu, tylko zestaw ziół w rozsądnych ilościach, gdzie sami możemy z czegoś zrezygnować, tego dodać mniej, tamtego więcej... Poza tym możemy się zainspirować do kuchennych eksperymentów. Osobiście przeważnie sięgam po drób, zamiast wołowinę, jednak dobrze przyrządzone mięso wołowe, w odpowiednim towarzystwie, zyskuje to niepowtarzalne COŚ, czego nie uzyska się z pomocą drobiu. Towarzystwo pikantnych przypraw i wytrawnego wina wydobywa z mięsa to, co najlepsze. Piknatność, jaką można uzyskać dzięki połączeniu płatków chilli i imbiru (wprost genialne, niby tak proste, a jednak oryginalne połączenie) i wytrawny, oryginalny smak jaki daje wino w połączeniu z tymiankiem... Istna poezja. Polacy wydają mi się dość oszczędni w stosowaniu przypraw, zwykle króluje sól i pieprz... Dzięki takiemu zestawowi nie popadamy w rutynę i banały, czasem nasza wołowina może być bardziej paprykowa, innym razem bardziej czosnkowa, możemy poznać oryginalny smaczek, jaki nadaje imbir... Jestem na tak! Ten zestaw przemawia do mnie najbardziej, bo zawiera w sobie wszystkie moje ulubione kuchenne przyprawy, ale w aranżacji, której ja sama do tej pory nie próbowałam. W dodatku na nadchodzącą zimę ta potrawa wydaje się naprawdę świetnym pomysłem na obiad - same rozgrzewające przyprawy w kompilacji z winem. Mniam!

    E-mail: carpediem91@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Rozmarynowy kurczak z warzywami
    Dlaczego?
    - bardzo lubię kurczaka w każdej postaci
    - kurczak jest nieodzownym elementem mojej dietetycznej i zdrowej kuchni
    - jako początkująca kucharka bardzo sobie cenię jakąkolwiek pomoc przy doborze przypraw i smaków, aby moje danie nie były jednakowe w smaku
    - danie to jest delikatne, rozpływające się w ustach, łechta podniebienia całej rodziny
    - lubię też prostotę i szybkość w gotowaniu, a "KI" są doskonałym narzędziem aby stworzyć szybkie i niebanalne danie
    - połączenie przypraw jest niesamowite w smaku i aromacie, rozmaryn roznosi się po całym domu
    - nie muszę się już męczyć nad przepisami i dziesiątkami nieudanych mieszanek smaków w mojej kuchni
    Ale najważniejsza dla mnie jest atmosfera przy pachnącym stole z pojedzonymi i zadowolonymi domownikami.

    11lip85@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzadko biorę udział w takich konkursach, ale bardzo lubię Twojego bloga i często tu zaglądam. Postanowiłam dziś dać temu wyraz. Jak dla mnie przyprawą nr 1 będzie Rozmarynowy kurczak z warzywami - po pierwsze dlatego, że drób jest zdrowy, nie ocieka tłuszczem i najczęściej sięgam po mięso drobiowe, a po drugie gdyż rozmaryn jest bardzo aromatyczny i uwielbiam jego zapach w potrawach. Poza tym lubię wszystko co ma dużo warzyw, bo to oznacza, że danie jest bogate w witaminy i składniki odżywcze. Jako osoba z cukrzycą typu I muszę dbać o zdrową dietę, a Rozmarynowy kurczak z warzywami to samo zdrowie :) Jeśli nie wygram konkursu, zrozumiem, bo nie jest to wpis najwyższych lotów, a jeśli wygram ten piękny blender to będzie mi niezmiernie miło. Zapraszam także na mojego bloga: www.dietolog.eu, gdzie znajdziesz przepisy z serii "Jedz i chudnij" i porady dotyczące zdrowego żywienia. Podaję także adres e-mail: dietologeu@gmail.com i serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdecydowanie Kurczak nadziewany śliwkami i owijany w plastry boczku. Dlaczego? Bo jest pyszny, soczysty, aromatyczny i na dodatek nie kłóci się z moim odchudzaniem :-D W fazie niskowęglowodanowej robię samego, a gdy jestem na wysokich węglach pozwalam sobie na dodatek dyni, którą robię dokładnie tak jak w przepisie postępujemy z ziemniakami, czyli kroję w dużą kostkę, obsypuję przyprawami i zapiekam w piekarniku. A kurczaka obsmażam na patelni, ale bez dodatku tłuszczu, bo to co się wytopi z boczku w zupełności wystarcza, a potem duszę w piekarniku, obok dyni. Praktycznie samo się robi :)

    oliw@poczta.onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. Moim ulubionym zestawem jest kurczak ze śliwką owijany boczkiem. Śliwka doskonale komponuje się z boczkiem, a jak do tego dołożymy kurczaka... danie jest wyśmienite, eleganckie, pełne gracji. Przede mną impreza w rodzinnym gronie, chciałabym podać coś naprawdę wykwintnego. Zestaw Kamis jest odpowiedzią na moje wszystkie pytania - stąd mój wybór.

    Pozdrawiam,
    marikac1@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. Mój ulubiony zestaw Kuchennych Inspiracji Kamis to "Kurczak ze śliwką owijany boczkiem". Dlaczego? Kurczaka uwielbiam w każdej postaci- doskonale się komponuje z boczkiem i śliwką. Zestaw ziół sprawia, że z kuchni unosi się fajny aromat.Doskonale dobrana kompozycja przypraw sprawia, że nie muszę samodzielnie, metodą prób i błędów szukać połączeń ziół i przypraw a tym samym oszczędzam swój czas, który mogę poświęcić swojej Rodzinie.Potrawa wygląda super- jest inna, bardziej wyszukana i pokazuje, że na obiad można zrobić z kurczaka coś innego niż tradycyjny filet:)Jestem niedługo po ślubie- uczę się powoli gotować a takie zestawy sprawiają, że ta czynność staje się prosta, łatwa i przyjemna:)

    e-mail: kowalczykmagda.bieszczady@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak dla mnie absolutnym numerem jeden jest polędwica z jabłkiem w sosie szałwiowym. Szałwia to niesamowicie aromatyczne i wyjątkowe zioło, które z nieznanych mi przyczyn jest bardzo niedoceniane i niepopularne w naszym kraju. zachwycamy się bazylią, mięta itd. tymczasem zapominamy zupełnie o aromatycznej szałwi, spychając ją do roli herbatki na ból gardła. Bardzo się cieszę, że Kamis wykonał krok ku popularyzacji tego zioła, które jest nie tylko pyszne i pozwala zupełnie odmienić znane dania, ale jest również niezwykle zdrowe i pomaga w leczeniu wielu dolegliwości.

    Serdecznie pozdrawiam
    Sylwia
    sylwja1@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  8. i prawie bym zapomniała: w tym przepisie pojawiają się jabłka, a ja jetem absolutną fanatyczka łączenia owoców z mięsami. sporo osób ciągle krzywi się słysząc o nim, a pozwala ono zupełnie inaczej spojrzeć na nudne obiadki. Dlatego zestaw z szałwią ma podwójny plus :)

    raz jeszcze Sylwia :)

    OdpowiedzUsuń
  9. za takimi mieszankami przypraw to nie przepadam ale blender to fajna sprawa;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mój ulubiony zestaw to "Kurczak rozmarnowy z warzywami". Dlaczego? Powodów w gruncie rzeczy jest kilka.
    Jednym z ważniejszych jest ten mówiący, iż taki kurczak to definitywnie coś, co kojarzy mi się z beztroskimi latami dziecięcymi. Podobny kurczak był jednym z popisowych dań mojej mamy, i kiedy przy wielu posiłkach grymasiłam, tak zawsze nie mogłam doczekać się, kiedy kawałek tak pięknie pachnącego, aromatycznego mięsa wyląduje na moim talerzyku.
    Po drugie, mięso kurczaka jest prócz mięsa indyczego, niemal jedynym mięsem, jakie jem, i jest jednocześnie moim ulubionym. Jest chude, zdrowe, a przede wszystkim bardzo smaczne i opcjonalne - da się przyrządzić je na tysiące różnych sposobów.
    Trzecie? Te zioła. Uwielbiam zapach oregano, tymianku i rozmarynu. Charakterystyczny aromat tych ziół jest według mnie nieodłączną częścią mięsnego dania. Jeśli doda się do tego paprykę i czosnek, który osobiście dodaję do niemal wszystkich mięsnych potraw, wychodzi nam idealna mieszanka przypraw, perfekcyjne zestawienie aromatów.
    Kamis jest moją ulubioną firmą produkującą przyprawy, a seria tych mieszanek jest tym, na co czekałam. Strzał w dziesiątkę, bo kiedy pamięć podczas zakupów zawodzi, warto mieć pewniaka, jedną rzecz, która zastąpi pięć innych. Bez przypraw takie danie nigdy nie smakuje tak samo. Smak mięsa z kurczaka pozbawiony papryki czy oregano nie ma już tego czegoś, po prostu nie jest taki sam.

    e-mail: whiness@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  11. Kurczak ze śliwką owijany boczkiem to mój zestaw numer jeden. A dlaczego??? przywodzi mi na myśl danie przygotowywane przez moja babcię z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Stara brytfanna, Kurak, owoce suszone i czosnek. Idealnie doprawione tymiankiem i rozmarynem, rozpływające się w ustach. Smaki dzieciństwa, którym nie chcę dać odejść choć babcia już "kurki" nie przygotuje. Dla mnie i mojej rodziny połączenie drobiu ze śliwkami doprawione wędzona nutką boczku jest idealne a przyprawy Kamis dopełniają całości!

    OdpowiedzUsuń
  12. Zdecydowanie rozmarynowy kurczak z warzywami! Stawiam na klasykę. Nie ma nic lepszego niż soczysty kurczak, w dodatku w towarzystwie jednej z najlepszych przypraw, jaka istnieje: im więcej rozmarynu (i tymianku! - wciąż nie mogę się zdecydować, która króluje w moim podniebieniu), tym lepiej. Chociaż - każdy z tych zestawów brzmi kusząco. Brawa dla Kamisa za zdrowe podejście do klienta w tych kilogramach chemicznych świństw, których na co dzień mamy aż za nadto.

    applaudissement/małpka/gmail.com
    :)

    OdpowiedzUsuń
  13. czytjąc powyższe komentarze, zastanawiam się czy to nie jest konkurs na najdłuższy wpis ;P
    a więc ja ( tak wiem, wiem, nauczciel polskiego zawsze mi mówił, że od 'więc nie zaczyna się zdania') stawiam na kurczaka ze śliwką owijanego boczkiem. powód? dość życiowy. jestem na diecie, ale ugotowałam rodzinie no i oczywiście... to właśnie jego zapach stał się sprawcą przerwania jej już pierwszego dnia. A więc (tak po raz drugi) pyszności, pyszności, kaloryczności.

    OdpowiedzUsuń
  14. Wybór jest prosty: pikantna wołowina w winie. Jest na ostro, jest moja ulubiona wołowina i jest wino - czego więcej chcieć? Dobrze, że pikantne, bo od kiedy Luby kubki smakowe na ostrość mi otworzył nawet jabłka jem z pieprzem kajeńskim. Jako, że jam na diecie od lat wołowina sprawdza się idealnie, chudy kawałek i jem bez wyrzutów umienia. I wino. Z winem to jest tak, że w sosie smakuje bosko i równie boskie przygotowywanie się staje. Nie cała przecież butelka idzie do mięsa...

    A takie danie to tylko we dwoje. Ah.

    pozdrawiam, głodna przez to wszystko, Natalia.
    fourbe_farba@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  15. Moim zdecydowanym faworytem są polędwiczki z jabłkiem w sosie szałwiowym! Co za aromat!!! Zaproponowany zestaw ziół jest strzałem w dziesiątkę, a szałwia jest składnikiem dopełniającym, który czyni to danie kompletnym! Uwielbiam delikatną strukturę polędwiczek a do tego wyraziste przyprawy i odrobina słodkości w postaci jabłka. Zwłaszcza teraz, gdy za oknem szaro buro i powoli można zapadać w sen zimowy. Jabłko tak bardzo jesienne, a z drugiej strony pozwala swoją słodyczą powrócić do ciepłych letnich i błogich dni. Danie, które jest w stanie uszczęśliwić kubki smakowe nawet tych najbardziej kapryśnych! Idealna potrawa na późny obiad, ze spokojną muzyką w tle wśród najbliższych osób... Ah czego chcieć więcej?! ;)
    Gorąco pozdrawiam w ten szary dzień!
    Kasia
    kasia_zeta@hotmail.com

    OdpowiedzUsuń
  16. Staję przed prawdziwie trudnym wyborem, ale z wielości smaków po zastanowieniu stawiam na polędwiczki z jabłkiem w sosie szałwiowym. To przygotowując i jedząc tą potrawę czułam pełną harmonię smaków i zapachów (tak, zapach to dla mnie jeden z najważniejszych walorów potrawy). Jest po prostu tak niesamowita, że jedyne, co mogę powiedzieć to oklepane "niebo w gębie", bo brak mi innych, bardziej wyszukanych słów...

    anikamtb@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  17. Dokonać wyboru spośród tych kompozycji nie jest wcale tak prosto. Ale przemyślałam sprawę i na pierwszym miejscu ląduje pikantna wołowina w winie. A dlaczego? Przede wszystkim, że jest to potrawa pikantna, a ja takie najbardziej lubię. Po drugie - jest to najbardziej wyjątkowa receptura, najbardziej oryginalna spośród wszystkich. Zazwyczaj mięso w winie jest słodkawe, często korzenne, bywa ciężkie. Ale naprawdę do tej pory nie spotkałam się z połączeniem pikanterii oraz mięsa w czerwonym winie. Okazuje się, że to połączenie jest jak najbardziej słuszne. Ciekawe, wyjątkowe i smaczne. Sama bym nie dodałam płatków chilli do mięsa w winie. Po trzecie - wcale nie tak prosto przygotować smaczną wołowinę. A dzięki tej Kulinarnej Inspiracji przestaje to być takie trudne.

    shinju1@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  18. Spróbowałabym rozmarynowego kurczaka, gdyż Twój przepis na to danie mnie zachwycił. Te kolorki, soczystość i z pewnością zapachy musiały owładnąć umysł i ciało ;) zdjęcia oddały to wszystko na tyle, że zapragnęłam zrobić takiego kurczaka w swoim domowym zaciszu :)
    Pozdrawiam!
    emcia.pichci@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  19. Kurczak ze śliwką boczkiem owijany - on to zostanie przeze mnie wybrany:-) Idą Święta, a z nimi - potrzeba bożonarodzeniowych, ciepłych, rodzinnych aromatów: takie właśnie płyną z kuchni, gdy przygotowujemy tę potrawę. Śliwki to co prawda jeszcze wspomnienie jesieni, ale kompozycja zapachów, które unoszą się w powietrzu podczas gotowania, jest już zupełnie zimowa, otulająca zmysły. Co ważne, choć może już nie kulinarnie - gdy za oknem mróz, przynoszący wstrętne choróbska, tymianek, wchodzący w skład przypraw do tej potrawy, niesie ukojenie dla naszego zbolałego gardła. A więc same zalety - coś dla ciała, coś dla ducha, coś dla systemu immunologicznego:-)
    Ach! Wpadłam w uczucie dla tego przepisu jak śliwka w kompot...
    kefirr@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  20. O mój rozmarynie, rozwijaj się
    O mój rozmarynie tak kocham Cię,
    Pójdę ja do sklepu, pójdę po Ciebie bo smak twój jedyny rozaniela mnie.

    Kiedy na kurczaka wpada nuta twa,
    Cała ma rodzina obiad pyszny ma.

    Rozmarynowy kurczak z warzywami to mojej kuchni podstawa, bo bez rozmarynu to nie jest kulinarna zabawa.
    ania.wozniczka@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  21. Żadnego z nich nie miałam okazji spróbować. Najbardziej na moją wyobraźnię działa połączenie pikantnej wołowiny z winem. To z cyklu tych skrajnych, czasami zupełnie paradoksalnych, ale kończących się najlepiej. Najsmaczniej. W końcu przeciwieństwa muszą się przyciągać, taka racja człowieczego bytu :)

    Podobnie jak studenckie życie i blender. Z założenia zupełnie nie pasujące (bo w blenderze, nie to co w czajniku, parówek ugotować się nie da;)), a jednak bywa niezbędny!

    (nie, nie parówek nie jadam w gwoli ścisłości;))

    Pozdrawiam!
    K. (pannak@op.pl)

    OdpowiedzUsuń
  22. Ja najbardziej uwielbiam, a można powiedzieć wręcz przepadam za polędwiczkami. Jest już późna pora, ale sama myśl o nich sprawia, że zgłodniałam... eh.. Mi polędwiczki przypominają błogą i niezwykle radosną atmosferę w domu, gdzie wszyscy razem siedzimy przy stole i zajadamy się tym smakołykiem ;) Oprócz tego warto wspomnieć, że zawierają dużo potrzebnego białka i są akurat niezbędne i wprost idealne dla osób pragnących prowadzić zdrowy tryb życia. Właśnie jeśli chodzi o zdrowy tryb życia to teraz niestety bywa z tym różnie u mnie, ponieważ studiując, a konkretnie mieszkając poza domem czasami nie można pozwolić sobie na coś odpowiedniejszego, ale staram się ;) i dość niezręcznie przyznam, że blender niezwykle byłby przydatny w mojej studenckiej kuchni ;)
    pozdrawiam serdecznie :)
    Monika
    monis767@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  23. Jestem studentką dietetyki i idealnie w mój gust wpada ROZMARYNOWY KURCZAK Z WARZYWAMI :) Uwielbiam to połączenie już od niepamiętnych czasów, a teraz firma Kamis ułatwiła mi przygotowanie tej potrawy jeszcze bardziej. Kurczak króluje wśród moich dań niemal codziennie, nie wspominając o warzywach, którymi zajadam się w ogromnych ilościach. Do tego idealna wręcz kompozycja przypraw nadaje całej potrawie niezmieskiego samku i aromatu :) Tymianek, rozmaryn, oregano...to zioła, które pozwalają mi zapomnieć na chwilę o codzienności, a w połączeniu z kurczakiem i warzywami powstała potrawa jest jak najbardziej zdrowa i pełnowartościowa. Aż chce się jeść :D
    Smacznie pozdrawiam :) mmonia164@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  24. zacznę od tego, że nie jestem ogrodnikiem i wszelkie próby hodowli ziół przy oknie spaliły na panewce, pozostawiając po sobie pustynny krajobraz. nie mam zdolności manualnych, kurczak mi się przejadł, a na łączenie wieprzowiny z owocami nie mam odwagi. gdy do tego dodać, że mój gulasz wołowy jest tak nudny, że zasypiam przy jego robieniu, to wybór okazuje się całkowicie zrozumiały i naturalny. pikantna wołowina w winie zapewnia moc wrażeń gotującemu i spożywającemu, a to dla mnie jest idealne połączenie. co wcale nie znaczy, że nie spróbuję pozostałych kompozycji.

    OdpowiedzUsuń
  25. Zdecydowanie rozmarynowy kurczak.
    Bo rozmaryn smakuje, rozgrzewa i kusi...!!!
    Nie wierzycie, to posłuchajcie!
    Przychodzi pani do lekarza z wielkim problemem.
    Otóż chciałaby, mieć większy biust i prosi o radę lekarza.
    Pan doktor zalecił jej masowanie kolistymi ruchami piersi kilka razy dziennie. Następnego dnia owa Pani udawała się w podróż pociągiem. Przypomniała sobie o masażu biustu. Na nic nie patrząc zaczęła masować biust śpiewając przy tym "rozkwitały pąki białych róż....."
    Naprzeciwko niej siedział Pan, który na jej śpiew odpowiedział
    "o mój rozmarynie rozwijaj się....."

    Dlatego właśnie wybieram ten zestaw.
    Ja, mój ukochany, świecie i cudowny zapachach rozmarynowego kurczaczka...wspaniały, aromatyczny zestaw na jesienne, długie wieczory!!!

    OdpowiedzUsuń
  26. Pikantna wołowina w winie, ukochana osoba, kieliszek czerwonego wina i zapachowe świece- idealny jesienny wieczór. Wołowina ma smak szlachetny a z przyprawami Kamis idealnie podkreślony. Tworząc mieszankę przypraw samemu łatwo zabić jej unikatowy smak. Tu z pomocą przybywa Kamis i dodatkowo pozwala nam regulować stopień ostrości wedle własnych upodobań przez dozowanie poszczególnych ziół czy przypraw. Zdecydowanie polecam na chandrę. Pobudza krążenie i wyrywa z listopadowej melancholii... (adres: kinga.lesnianska@gmail.com )

    OdpowiedzUsuń
  27. ROZMARYNOWY KURCZAK Z WARZYWAMI - jest to idealne połączenie, którego szukałam od dawna. Czasami proste rozwiązania okazują się najlepsze, do tej pory zawsze mieszałam dużo różnych przypraw szukając idealnego połączenia, bezskutecznie. Zawsze czegoś było za dużo albo za mało, jakaś przyprawa gryzła się z resztą i po radosnej chwili oczekiwania na upieczenie się potrawy następowało wielkie rozczarowanie. Mąż nawet zabronił mi piec kurczaka - miał dość eksperymentów. Jednak problem rozwiązał idealny zestaw przypraw marki Kamis! Potrawę robiłam już 2 razy i prędko mi się nie znudzi, polecam!
    mitabe.b@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  28. Mój typ to rozmarynowy kurczak z warzywami. Uwielbiam rozmaryn, a połączenie go z drobiem jest według mnie idealne. Do tego duża ilość warzyw i mamy obiad idealny. Sycący, a jednocześnie niezbyt kaloryczny i ciężkostrawny (o ile kurczaka zjemy bez skóry ;)) i do tego jaki pyszny!
    bebak21@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  29. Według mnie Polędwiczki z jabłkiem w sosie szałwiowym . Dlaczego? Mięso nigdy nie zagościło u mnie w parze z owocami , wydawałoby się że to niezbyt dobre . Jeszcze z szałwią? A tu wręcz przeciwnie , to idealne połączenie . :)

    OdpowiedzUsuń
  30. Kamis świetnie inspiruje
    z nim się łatwiej mi gotuje.
    Smaków wiele próbowałam
    a najlepszy już wybrałam!

    Pikantna wołowina w winie
    Bo na nią zasługują tylko boginie.
    Ostra kuchnia jest najlepsza
    Ta potrawa mi humor polepsza.

    Przepis jest prosty i zrozumiały
    A przyprawy mają świetne podziały.
    Ta propozycja jest także zdrowa
    Bo wołowina jest jak królowa.

    Kamis wychodzi ze świetnym pomysłem
    Nie czekałam długo z namysłem.
    Świetnych przypraw spróbowałam
    Dawno się tak nie zainspirowałam!

    MAIL: justynaswietlicka29@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  31. Rozmarynowy kurczak to moja ulubiona mieszanka przypraw. Dlaczego? Bo uwielbiam kurczaka, jego smak, delikatność oraz to, że jest niskokaloryczny. Przygotowany z rozmarynem przypomina mi letnie obiady u babci, gdzie wszystko pachniało świeżymi ziołami, polnymi kwiatkami i lasem. A co bardzo dla mnie ważne, jest szybki w przygotowaniu. W jedną chwilę mogę wyczarować smaczny i zdrowy obiad dla siebie i bliskich. Już nie muszę się zastanawiać jak powinnam łączyć ze sobą przyprawy, bo Kamis zrobił to za mnie. Dzięki temu mogę oczarować swoją rodzinę, ale oni nie muszą wiedzieć, że ktoś mi to bardzo ułatwił.

    annadrobik@yahoo.pl

    OdpowiedzUsuń
  32. ...żeby życie miało smaczek: raz dziewczynka raz chłopaczek ;) hehe :) odzwierciedlając to powiedzonko w kuchni myślę, że trzeba urozmaicać swoją kuchnię: raz na słodko, raz na ostro :) Dlatego też moje typy to: polędwiczki z jabłkiem oraz pikantna wołowina - coś mega smacznego i przy okazji idealna recepta, aby w kuchni nigdy nie zapanowała nuda!

    Pozdrawiam serdecznie,
    Aga

    agnieszkarycabel@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  33. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  34. Jakoś nigdy nie biorę udziału w tego rodzaju konkursach i stwierdziłam, że blender https://duka.com/pl/agd/blendery kupię sobie sama. No i tak już ze mną któryś rok z kolei. Najważniejsze jest to, że sprawdza się cały czas tak jakby był nowy.

    OdpowiedzUsuń
  35. Oczywiście sam sprzęt AGD jest niezwykle ważny i myślę, że każdy z nas używa tego co mu jest potrzebne. Jak dla mnie bardzo fajną sprawą jest to, że w serwisie AGD https://serwisagd-technik.pl/naprawa-plyt-indukcyjnych-wroclaw/ bez problemów sobie poradzono z naprawą płyty indukcyjnej.

    OdpowiedzUsuń