Dzisiejsza sałatka z resztek okazała się naprawdę świetna, więc postanowiłam się nią podzielić.
sałata
pół puszki tuńczyka w sosie własnym
pomidor mały
2 łyżki kukurydzy z puszki
ryż
jajko
pestki słonecznika
sos: łyżeczka majonezu light, łyżka jogurtu naturalnego, rozgnieciony ząbek czosnku, szczypta cukru, szczypta soli, pieprz
Gotujemy ryż. Odcedzamy i przestudzamy. Gotujemy jajko na twardo lub półtwardo.
Sałatę dowolną porwać na kawałki i wymieszać z tuńczykiem i ryżem. Polać sosem i wymieszać.
Przełożyć na talerz. Na to położyć pokrojonego pomidora i jajko. Posypać prażonymi pestkami słonecznika, pieprzem i solą morską.
Proste, a jakie pyszne :)
Bardzo mi się podobają smaki i kolory :) Świetna sałatka!
OdpowiedzUsuńchwilę jeszcze poczekam na pomidorowy smak pomidorów i też zrobię - pycha :))
OdpowiedzUsuńOj tak, marzą mi się takie prawdziwe pomidory ze środka lata :)
Usuńpyszna kompozycja ^^.
OdpowiedzUsuńmmm. lubię. dla mnie wersja (niestety) bez jaja ale za to (jajo) z
OdpowiedzUsuńavokado, o!
.annamucha.
Jak kolorowo! Świetne, szczególnie na taką szarugę za oknem! ;3
OdpowiedzUsuńStaram się przywoływać wiosnę :)
UsuńMmmm pyszne...słodyczy pomidorów mi brak..
OdpowiedzUsuń