sobota, 19 maja 2012

Pełnoziarniste tortille z kurczakiem i warzywami.

Zazwyczaj zamiast tortilli używam pełnoziarnistych naleśników, o czym pisałam już tutaj. Tym razem przeogromna chęć na tortillę chodziła za mną już od kilku tygodni i nie dawała się odepchnąć na dalej niż dwa kroki - by potem uderzyć ze zdwojoną siłą. Udało mi się trafić w końcu tortille pełnoziarniste więc dałam się skusić (chociaż cena 8zł za cztery tortille była średnio zadowalająca).
Poniżej przedstawiam dwa sposoby na pełnoziarnistą tortillę, oba jednakowo pyszne. Pierwszy był u nas na obiad, drugi już tylko dla mnie na szybki lunch.
Sos czosnkowy: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, łyżeczka majonezu light, wyciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i sól morska, posiekane liście bazylii.
Marynata do kurczaka: sól morska, pieprz, mielone płatki czosnku, pieprz, naturalna przyprawa do kurczaka - ja używam Vegeta Natur), bazylia suszona.
Sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony, czerwona cebula, ser żółty o obniżonej zawartości tłuszczu.
Serek Turek Figura, sałata lodowa, kurczak, awokado, papryka, kiełki brokuła, plasterek sera topionego light (Linessa z Lidla).

9 komentarzy:

  1. Uwielbiam tortille na wszystkie sposoby

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis prezentuje się bardzo smakowicie! narobiłaś mi smaka jak nie wiem co;) Pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmmm, uwielbiam. Muszę iść po tortille przez ciebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam ! tez takie robię, dodaję jeszcze sosu czosnkowego.

    OdpowiedzUsuń
  5. mniammm, wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. gdzie znajde ten przepis na tortillę ? ; >

    OdpowiedzUsuń