Jakiś czas temu firma Ekoprodukt wydała książkę z bezglutenowymi przepisami z amarantusem. Czemu o tym piszę? Z dwóch powodów. Po pierwsze firma jest mi bliska, bo współpracujemy ze sobą już od długiego czasu. Po drugie, na okładce książki znalazło się zdjęcie, wykonane przeze mnie - co jest dla mnie powodem do dumy. Teraz wspólnie postanowiliśmy przygotować dla Was mały konkurs, w którym nagrodami są trzy książki i zestawy produktów z amarantusa.
Zasady konkursu:
1. Konkurs trwa od 2 do 12 lipca 2013r.
2. Aby wziąć udział w konkursie należy podzielić się Waszym autorskim, bezglutenowym przepisem z wykorzystaniem amarantusa w dowolnej postaci.
1. Konkurs trwa od 2 do 12 lipca 2013r.
2. Aby wziąć udział w konkursie należy podzielić się Waszym autorskim, bezglutenowym przepisem z wykorzystaniem amarantusa w dowolnej postaci.
3. Odpowiedź należy pozostawić w komentarzu pod tym postem wraz ze swoim adresem mailowym.
4. Miło nam będzie jeśli na Facebook'u polubicie fanpage Ekoprodukt i fanpage Feed Me Better.
5. Można zostawić tylko jeden przepis.
5. Można zostawić tylko jeden przepis.
6. Wyniki zostaną ogłoszone na blogu, jako update w tym poście, 14 lipca.
7. Nagrody zostały ufundowane przez firmę EKOPRODUKT.
8. Nagrody są wysyłane na terenie Polski.
7. Nagrody zostały ufundowane przez firmę EKOPRODUKT.
8. Nagrody są wysyłane na terenie Polski.
UPDATE:
Osoby, które zostają nagrodzone to:
- outsidethemind@gazeta.pl- annmar1@interia.pl
- asia.m94@wp.pl
Mój przepis na kulkowe pyszności:
OdpowiedzUsuńSkładniki:
- 150g tofu
- 1 banan
- pół suszonej pomarańczy
- pół szklanki malin
- 1/3 szklanki rodzynek
- 1.5 łyżki miodu
- 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1/3 szklanki mielonych migdałów
- 1/3 szklanki amarantusa ekspandowanego i jeszcze trochę do obtaczania kulek
Tofu, banana, pomarańczę, maliny, miód miksujemy tak długo aby uzyskać gładką masę. Następnie dodajemy rodzynki, mąkę pszenną, wiórki kokosowe, mielone migdały i amarantus ekspandowane mieszamy dokładnie łyżką.
Następnie obtaczamy kulki w amarantusie i chłodzimy w lodówce około 1-2h.
mój e-mail: lloralina@wp.pl
Usuńbezglutenowe muffinki amarytusowe (pół porcji, 6 szt.)
OdpowiedzUsuńmokre:
pół szklanki jogurtu/mleka
niedbale rozgniecione pół banana
1 jajko
opcjonalnie także aromat waniliowy (mój ulubiony)
suche:
szklanka mąki amarytusowej
łyżeczka proszku do pieczenia
stewia/cukier na osłodę wg gustu
+ koniecznie pyszne dodatki, mam 2 propozycje:
1) rodzynki, kawałki mlecznej/gorzkiej czekolady, ulubione orzechy
2) suszona żurawina/morele + biała czekolada
3) domowe konfitury
łączymy składniki mokre z suchymi , posypujemy poppingiem z amarantusa i pieczemy ok 20-30 min, w ok. 180st.
Składniki (na 5-6 naleśników):
OdpowiedzUsuń2 jajka,
1 łyżka oleju (dałam kokosowy),
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej,
8 czubatych łyżek mąki kukurydzianej,
200 ml wody
szczypta soli,
Farsz do naleśników:
300 g szpinaku
150 g fety sałatkowej
ząbek czosnku
sól i pieprz
Wykonanie:
W misce roztrzepujemy jajka ze szczyptą soli. Dodajemy olej i mąkę kukurydzianą. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną ponownie mieszamy. Dodajmy partiami wodę, ciągle mieszając trzepaczką aby nie było grudek. Ciasto musi być dość leiste, aby można było smażyć dość cienkie naleśniki.
Naleśniki smażymy na patelni z nieprzywierającą powłoką. Jeśli nie mamy takiej patelni, najpierw rozgrzewamy olej lub inny tłuszcz i dopiero wylewamy porcje ciasta na patelnie.
Naleśniki od razu po upieczeniu są dość twarde, natomiast gdy trochę poleżą, robią się bardziej miękkie i wtedy łatwiej je zwijać.
Teraz bierzemy się za przygotowanie farszu. Rozgrzewamy patelnie i podsmażamy szpinak. Jeśli będziemy używać szpinaku mrożonego to kładziemy go na patelnię bez wcześniejszego rozmrażania. Na patelni sam się rozpuści. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy około 5 minut.
Jeśli używamy świeżego szpinaku, liście myjemy, kroimy i wrzucamy na patelnie. Podsmażamy uważając, aby szpinak nam się nie przypalił. Możliwe że będziemy musieli dodać trochę wody. Następnie doprawiamy tak jak szpinak mrożony.
Ser feta kroimy na małe kawałki i dodajemy do szpinaku lub bezpośrednio na naleśnik.
Na naleśnik kładę porcję farszu, zawijam i podaję.
a gdzie tu amarantus...?
Usuńmożna dać kilka przepisów? :)
OdpowiedzUsuńO, dziękuję za poruszenie tego tematu. Dodałam już do zasad - można dać jeden przepis.
Usuńamarantus jak baton bounty
OdpowiedzUsuń4 łyżki miodu
1 łyżka oleju roślinnego
filiżanka poppingu z amarantusa
filiżanka wiórków kokosowych
50 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady min.70% (można dodać więcej)
Na patelni podgrzewamy miód i olej, następnie dodajemy wiórki kokosowe i popping z amarantusa i wszystko dokładnie mieszamy.Masę rozprowadzamy cienką warstwą na blasze wyłożoną papierem do pieczenia, wierzch przykrywamy jeszcze kawałkiem paieru do pieczenia i dociskamy deseczką.Po ostygnięciu kroimy na małe kwadraty lub prostokąty i polewamy roztopioną wcześniej gorzką czekoladą.Podajemy po schłodzeniu w lodówce min.30 minut.
asia.m94@wp.pl
Chrupaki z quinoa i amarantusem
OdpowiedzUsuń50 g zblendowanej na mąkę quinoa
50 g mąki z amarantusa
2 łyżki oliwy
3 łyżki wody
2 łyżki lnu
Pól lyzeczki sody
Szczypta kminku
Szczupta soli
Wymieszać wszystkie suche składniki, dodać oliwe, wodę i wszystko dokładnie wymieszać.
Uformowac kuleczki wielkości orzechya rozłożyć na blaszcze i lekko splaszczyc. Piec 15 min w 180 stopniach.
Idealnie zastąpią paluszki i inne slone przekąski.
Dominika.dabrowska@hotmail.com
oto mój przepis na koktajl raj:)
OdpowiedzUsuń2 garści czereśni
2 garsci truskawek
1 szklanka mleka sojowego bądź jakiego preferujesz
5 łyżek amaratusa
kilka liści swieżej mięty
czereśnie i truskawki miksujemy na gładką maskę, dodajemy szklankę mleka sojowego a na koniec aramantus. Znów wszytsko miksujemy :) przelewamy do szklanki i dekorujemy listami swiezej mięty. Smacznego :)
czereśnie drylujemy
paulina.kujawowicz@interia.pl
UsuńMuszę zacząć od tego, że uwielbiaaaaaaam szpinak. We wszystkich postaciach. Za mięsem nie przepadam, ale kotlet - czemu nie?! A ryżowy?? Mmmmm... Polecam :) Robię je niezwykle często i zawsze smakują idealnie :) I bardzo łatwo i szybko można je wykonać :)
OdpowiedzUsuńA więc przed Państwem - Kotleciki ryżowe ze szpinakiem i amarantusem :)
Składniki:
-1,5 szklanki ryżu
-pół opakowań mrożonego szpinaku
-pół szklanki amarantusa
-3 łyżki mąki ziemniaczanej
-1 łyżeczka garam masala
-1 łyżeczka soli
-1 łyżeczka papryki słodkiej
-szczypta kurkumy
Wszystko mamy? A więc zabieramy się za przygotowanie :)
W garnku rozgrzewamy tłuszcz, na który wsypujemy wszystkie przyprawy. Następnie wrzucamy ryż i mieszamy. Zalewamy wodą i gotujemy, aż zmięknie.
Po ugotowaniu ryżu, dodajemy do garnka rozmrożony szpinak i amarantus. Czekamy aż troszkę ostygnie.
Następnie dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej i mieszamy.
Formujemy małe, zgrabne kotleciki i smażymy na lekko skropionej olejem czy oliwą patelni.
Smacznego!! :)
magdalena.zychowska@gmail.com
Pulpeciki z magii w sosie pomidorowym :D
OdpowiedzUsuńSkładniki na pulpeciki:
- 0,5 kg mięsa mielonego z indyka
- 2 łyżki amarantusa
- 1 całe jajko
- 1 łyżka magii
- przyprawy do smaki: sól, pieprz ziołowy i prawdziwy, szczypta ziół prowansalskich i majeranku
Składniki na sos:
- 1l wody
- łyżeczka przyprawy "warzywko"
- 1 mały przecier
- 1 łyżka magii
- przyprawy do smaku: sól, pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na pulpeciki łączymy ze sobą i wyrabiamy mięso. Formułujemy małe kuleczki o obtaczamy w mące. Zagotowujemy wodę wraz z przyprawą "warzywkiem" i wkładamy pulpeciki. Na wolnym ogniu gotujemy około 10 minut, później dodajemy pozostałe składniki na sos i gotujemy następne 10 minut.
Smacznego :)
k-krystiana@wp.pl
Mamy sezon pachnących pomidorków, ziół i młodych cukinii. Pora na coś, co idealnie łączy wszystkie te składniki!
OdpowiedzUsuńAmarantusowe muffiny caprese
2 szklanki ugotowanego al dente amarantusa (2/3 szklanki przed ugotowaniem)
4 suszone pomidorki
1 kulka mozarelli, starta na tarce (może być mozarella o obniżonej zawartości tłuszczu)
1 szklanka startej cukinii (1 niewielka sztuka)
3 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego lub naturalnego serka homogenizowanego
dużo świeżej bazylii (3-4 gałązki)
2 ząbki czosnku
pół drobno pokrojonej cebulki
niepełna płaska łyżeczka soli
pół łyżeczki pieprzu
Cukinię po starciu solimy, czekamy, aż puści wodę o porządnie odciskamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, mieszamy. Przekładamy do foremek na muffiny lub żaroodpornych kokilek, lekko posmarowanych olejem. Pieczemy 15-20 minut (u mnie 18:)) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Podajemy ze świeżymi pomidorami, przybranymi bazylią i polanymi kremem balsamico! Niebo w gębie i samo zdrowie.
Wartości odżywcze jednej babeczki (wyszło mi ich 24) dla przepisu z mozarellą odtłuszczoną:
50 kcal
3,5 g białka
5 g węglowodanów
1,5 g tłuszczu
1,5 g błonnika pokarmowego
Smacznego!
nesja@interia.pl
Orzechowo-amarantusowe ciasto rabarbarowe
OdpowiedzUsuńSkładniki na ciasto:1/2 szklanki orzechów włoskich,1/2 szklanki mąki z amarantusa,1/4 szklanki mąki gryczanej,ok. 40 g masła,łyżka ksylitolu,1 żółtko
Składniki na mus rabarbarowy:ok. 400 g rabarbaru,łyżka ksylitolu,1/2 szklanki wody,bakalie:figi, daktyle i żurawina
Najpierw prażę orzechy i po przestudzeniu mielę w młynku do kawy.Dodaję obie mąki, ksylitol i po dołożeniu żółtka i pokrojonego na kawałki masła wyrabiam lepiący piasek.Większą część ciasta wgniatam w spód foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wraz z pozostałą częścią umieszczam w lodówce na około godzinę.W tym czasie do rondelka wrzucam pokrojony rabarbar i bakalie, podlewam odrobiną wody i prażę do postaci musu.Ubijam białko i przystępuję do scalania ciasta, czyli na spodzie rozkładam rabarbarowo-bakaliowy mus, na to pianę z białka, a wierzch posypuję pozostałym ciastem.Piekę w temp. 189* C około 30 minut.
ratel1984@gmail.com
Bezglutenowy, bezmleczny i bezcukrowy budyniowy deser z amarantusa, jagodowo-kokosowy
OdpowiedzUsuńSkładniki (ilość podanych produktów jest oczywiście zależna od ilości porcji; tu składniki na dwie):
*ugotowany amarantus (ok szklanki)
*pół-3/4 szklanki świeżych jagód lub mrożonych (wtedy dorzucamy je do gorącego amarantusa by odtajały)
*dwie garści wiórków kokosowych BIO (zwykłe sklepowe są podobnie jak suszone owoce siarkowane) zblendowanych lub w pierwotnej formie, wedle uznania (proponuję jednak trochę wcześniej zmiksować w celu nadania deserowi gładkiej konsystencji)
*szczypta imbiru, kardamonu, wanilii (opcjonalnie)
*kilka sztuk suszonych fig BIO
*amarantus ekspandowany (opcjonalnie)
Ugotowane ziarno amarantusa blendujemy na gładką, 'budyniową' masę z jagodami i zmiksowanymi wiórkami, przyprawami i ewentualnie jeśli ktoś woli słodszy smak ksylitolem lub stewią (byle nie cukrem). Figi kroimy drobno i posypujemy nimi i amarantusem ekspandowanym gotowy deser. Nasionka fig i chrupki amarantus są świetnie dobraną parą i zwieńczeniem naszego zdrowego dzieła :) Możemy całość dodatkowo polać domowym musem z owoców sezonowych. Smacznego :)
outsidethemind@gazeta.pl
Serwus! Chciałabym zaprezentować przepis na jedno z moich ulubionych ciast. Jego zaletą, obok smaku, jest przede wszystkim to, że nie potrzebujemy wagi, żeby je upiec.Ciasto jest dość płaskie, więc powinniśmy j piec w małej formie. Często się z nim bawię i wymieniam składniki :). Polecam!
OdpowiedzUsuńDyniowo-jabłkowe lub Marchewkowo-dyniowe ciasto z mąką amarantusową
1 szklanka mąki z amarantusa
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cynamonu w proszku
1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1/4 łyżeczki goździków w proszku
2 łyżki jagód goji
3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
2/3 szklanki startego miąższu dyni (lub marchewki poza sezonem dyniowym) (na dużych i małych „oczkach” tarki)
1/3 szklanki startego jabłka (na dużych „oczkach” tarki)
1/2 szklanki brązowego cukru
1/3 szklanki roztopionego masła
1 jajko
Jagody goji zalać ciepłą woda i odstawić do zmięknięcia.
Wymieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól, posiekane orzechy imbir, cynamon i goździki w proszku.
Zmiksować (lub po prostu wymieszać) dynię, jabłko, brązowy cukier, masło, jajko.
Odsączyć jagody goji, dodać do mokrych składników.
Mokre składniki wymieszać z mąką.
Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy i piec przez około 35 - 40 minut w 175 stopniach do suchego patyczka.
(Ciasto prawie nie rośnie jest lekko wilgotne. Jeśli wolimy, żeby urosło, możemy dodać 1/4 łyżeczki sody, co jednak zmieni trochę jego konsystencję).
Pozdrawiam!
Kasia
(Polaca Mala)
polaca.mala.blog@gmail.com
MARCHEWNOWO - AMARANTUSOWE CUPCAKES
OdpowiedzUsuńSkładniki:
1/2 szklanki amarantusa ekspandowanego
½ szklanki płatków owsianych
50g otrębów pszennych
1 ½ szklanki marchwi
50g gorzkiej czekolady
½ szklanki mieszanki orzechów (włoskich, arachidowych, nerkowca, migdałów)
3 jajka
1 łyżeczka soku z cytryny
3 łyżki miodu
50g cukru trzcinowego
1 łyżeczka sody
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1 łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
Amarantus, płatki owsiane oraz otręby zmielić w malakserze lub blenderem na drobną mąkę. Marchew zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki. Orzechy i czekoladę posiekać na mniejsze lub większe kawałki (wg uznania).
Żółtka ubić z sokiem z cytryny. Powoli dodawać cukier, miód, sodę, proszek do pieczenia, cynamon i przyprawę do piernika. Dodać marchew, zmielony amarantus, płatki, otręby, orzechy i czekoladę. Na koniec ubić pianę z białek i całość delikatnie wymieszać.
katarzyna.za@op.pl
Miodowe racuszki-placuszki
OdpowiedzUsuńPotrzeba:
- szklanka zmielonego amarantusa z miodem (bądź mąka z amarantusa + miód)
- 2 jabłuszka
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu
- ok. 5 pastylek rozkruszonej stewii
- ok. 0,5 szklanki wody gazowanej bądź mleka
- 1 jajko
Jabłuszka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki o średniej grubości. Środek wydrążamy kieliszkiem. Składniki na ciasto łączymy w misce i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozgrzewamy patelnie. Jabłka zamaczamy w cieście i kładziemy na patelnie. Po chwili przewracamy na drugą stronę, aż ciasto się zrumieni. Można podać na przykład polane miodkiem :)
psinka115@wp.pl
Goferki amarantusowe
OdpowiedzUsuńSkładniki:
- 1 szklanka mąki z amarantusa
- 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1 łyżka oliwy
- łyżeczka stewii w płynie (bądź inne słodzidło)
- 2 łyżki wody
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Następnie nakładamy po ok. łyżce masy na mocno nagrzaną gofrownicę. Podajemy z czym tylko sobie zechcemy :) z serkiem, miodem, owocami itd.
monissssss@gmail.com
Bardzo często robię takie gofry z amarantusem:
OdpowiedzUsuńSkładniki (na 1 porcję - 2 gofry):
- 3 łyżki płatków owsianych górskich
- łyżka płatków gryczanych
- 2 łyżki mąki z amarantusa
- 2 czubate łyżki poppingu z amarantusa
- po łyżeczce rodzynek, pestek dyni i słonecznika
- łyżeczka oleju rzepakowego
- jajko
- pół banana
- 40g jogurtu/kefiru/maślanki/mleka
Płatki owsiane zalać gorącą wodą, pół cm ponad poziom płatków i zaczekać ok. 10 min aż napęcznieją (można to zrobić dzień wcześniej i zostawić na noc, jeśli chcemy gofry na śniadanie i nam się trochę spieszy; można także zalać płatki mlekiem). Pozostałe składniki wymieszać, po czym dodać do napęczniałych płatków i ponownie wymieszać. Otrzymaną masę umieścić w gofrownicy do czasu, aż gofry się ładnie przypieką. Najlepiej smakują z syropem klonowym;)
ania_1703@op.pl
Zapomniałam napisać, że płatki owsiane powinny być bezglutenowe;)
UsuńMimo, że nie jestem wegetarianką, to uwielbiam wegetariańskie wariacje na temat fast foodów, wobec czego dodaję tu mój ulubiony ostatnio przepis na pyszny obiad lub kolację:
OdpowiedzUsuńBURGERY WARZYWNO-AMARANTUSOWE
Składniki (na około 7 burgerów):
Szklanka czerwonej fasoli
Marchewka
Kawałek białej części pora
Czerwona cebula
Ząbek czosnku
2 łyżki natki pietruszki
1 szklanka poppingu z amarantusa
1 jajko
Sól morska
Świeżo mielony pieprz
Olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania burgerów:
Fasolę namaczamy, gotujemy i odstawiamy do przestudzenia, potem rozdrabniamy. Cebulę kroimy z kostkę i szklimy na patelni. Dodajemy posiekany czosnek, a po chwili startą na grubych oczkach marchewkę i pokrojonego drobno pora. Zawartość patelni przekładamy do miski, dodajemy czerwoną fasolę, natkę pietruszki, sól i świeżo mielony pieprz. Wbijamy jajko, dodajemy popping z amarantusa i wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy burgery i smażymy na średnim oleju do zrumienienia. Po usmażeniu kładziemy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Do podania:
Duże bułki bezglutenowe
Mix sałat z rukolą
Mieszanka kiełków
Sos jogurtowy (bezglutenowy jogurt naturalny, łyżeczka musztardy, sok z cytryny, sól, pieprz)
Bułki przekrawamy na pół, smarujemy sosem, wkładamy mix sałat, na to układamy burgera, kiełki i zamykamy nasze buły Dobrze pasują tez do nich oliwki, kapary lub awokado.
mój mail: annmar1@interia.pl
(; kakaowo-bananowy zawrót głowy ;)
OdpowiedzUsuńciasto:
szklanka mąki orkiszowej
szklanka mąki z amarantusa
1/3 szklanki ksylitolu
2 jajka
banan
1 płaska łyżeczka sody
2 łyżeczki oliwy
krem
150 g serka mascarpone
2 łyżki kakao
łyżka ksylitolu
dodatkowo
zmielone otręby do posypania blaszki przed pieczeniem
Jajka ucieramy z ksylitolem, dodajemy oliwę i banany - miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy mąkę oraz sodę.
Blaszkę smarujemy oliwą i posypujemy zmielonym otrębami. Wlewamy masę, pieczemy w temp. 180C. przez 40min.
Serek mascarpone miksujemy z cukrem oraz kawą. Kroimy ostudzone ciasto na 3 warstwy - wszerz. Smarujemy pokrojone kawałki kremem.
Wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Jemy:)
Pragnę jeszcze dodać (dotyczy muffinek z cukinią i mozarellą), że ciasto może się wydawać rzadkie, ale muffinki naprawdę wychodzą i są pyszne, własnie się takimi zajadam:)
OdpowiedzUsuńPopełniłam babola odnośnie czasu pieczenia, co dopiero widzę:) Miało być 25-30, u mnie 28 minut:)
nesja@interia.pl
Warzywa z amarantusem
OdpowiedzUsuńObiadek z serii wyjątkowo zdrowych i wartościowych. Jednocześnie według mojego malucha bardzo smaczny :)
- 4 łyżeczki kaszki amarantus
- mała marchewka
- pół pietruszki
- kawałek selera
- kilka różyczek brokuła
- kilka żółtych fasolek szparagowych
Amarantusa gotuję w wodzie około 30 min. aż będzie miękki.
Warzywa po pokrojeniu gotuję w parowarze lub w malej ilości wody.
Mieszam warzywa z odcedzona kaszką i gotowe.
OdpowiedzUsuńOmlet fitness
Składniki:
- 4-3 łyżki kaszki amarantus
- 1 łyżki posiekanych migdałów
- 1 żółtko
- 4 białka z jajek
- 3 łyżki mleka
- oliwa z oliwek
- serek Danio waniliowy
- banan
Amarantusa wsypać w miseczkę, zalać gorącą wodą, zakryć talerzykiem i odstawić na 15-20 minut, żeby zmiękło. Wlać białka i żółtko do miseczki, dolać mleko i roztrzepać.
Wsypać musli i zamieszać. Wylać na rozgrzaną oliwę na patelni, przykryć okrywą i smażyć, aż się zetnie wierzchnia warstwa. Nie odwracać na patelni.
Usmażony omlet przełożyć na talerz, posmarować serkiem waniliowym i pokroić na wierzch banana.
Zamiast banana można użyć malin czy brzoskwiń (również z puszki).
mika19@poczta.onet.pl
a ten "zestaw produktów z amarantusa" to co to będzie dokładnie? :)
OdpowiedzUsuńkonkurs już sie zakończył :)
Usuńwiem - chcę wiedzieć, co dokładnie wygrałam :)
UsuńA to już zobaczysz, jak przyjdzie paczka :)
Usuńa czy mogłabym dowiedzieć się, kiedy można się jej spodziewać i jaka to będzie forma wysyłki? pozdrawiam
UsuńChyba kurier. Paczka powinna dotrzeć dzisiaj lub jutro.
Usuń