piątek, 14 września 2012

Pokaż śniadanie: jajka w szklance.

Szybkie śniadanie. Jajka gotowane jak na miękko (po zagotowaniu się wody wkładamy do garnka i gotujemy 5min), ale przełożone do szklanki. Oprószone solą morską, świeżo mielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Do tego pomidor malinowy z łyżeczką jogurtu, cebulą i   posiekaną bazylią. Szklanka soku grejpfrutowego. Sycące, pyszne i niemalże weekendowe.

18 komentarzy:

  1. No, dla mnie Twój post to rewolucja. ;) Nigdy nie spotkałam się z takim pomysłem. Świetny!

    OdpowiedzUsuń
  2. udowdniasz ze nawet zwykle jajko na miekko podane w elegncki sposob staje sie wykwintnym daniem ;) super

    OdpowiedzUsuń
  3. Wiem co jutro na śniadanie jem! Ha! Zainspirowałaś mnie!

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny pomysł podania! na pewno wykorzystam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł. Rozumiem że przed włożeniem do szklanki je jakoś pokroiłaś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie nie, wrzucasz do szklanki a potem je tylko naciskasz łyżeczką :)

      Usuń
  6. bardzo ciekawy pomysł na śniadanko ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawe czy szklanka nie pęknie? Coś dla mnie, bo nie wychodzi mi gotowanie na miękko tradycyjną metodą;)

    A co do pizzowych paluchów odpisałam Ci tak: Piekłam je rano na wieczór :) Położyłam nieprzykryte, żeby nie zmiękły. Chociaż w sumie nie powinny za bardzo zmięknąć (bo oliwa), to lepiej rano albo najwcześniej wieczorem dnia poprzedniego i np. zostawić można je w piekarniku nie przykryte :) Smacznego :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Przerost formy nad treścią.

    OdpowiedzUsuń
  9. Jadam w takiej formie jajka od dziecka, wlasnie w niedziele z wiejskich jajek u babci byly najsmaczniejsze, tylko obowiazkowo do szklanki wiorki masla, poprawiaja smak jajek, wtedy staja sie perfekcyjne.

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetnie podane! to rozpływające się żółtko... <3

    OdpowiedzUsuń
  11. GENIALNE
    płynne żółtko <3

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...