Szybkie śniadanie. Jajka gotowane jak na miękko (po zagotowaniu się wody wkładamy do garnka i gotujemy 5min), ale przełożone do szklanki. Oprószone solą morską, świeżo mielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Do tego pomidor malinowy z łyżeczką jogurtu, cebulą i posiekaną bazylią. Szklanka soku grejpfrutowego. Sycące, pyszne i niemalże weekendowe.
No, dla mnie Twój post to rewolucja. ;) Nigdy nie spotkałam się z takim pomysłem. Świetny!
OdpowiedzUsuńZabójczo apetyczne!
OdpowiedzUsuńudowdniasz ze nawet zwykle jajko na miekko podane w elegncki sposob staje sie wykwintnym daniem ;) super
OdpowiedzUsuńWiem co jutro na śniadanie jem! Ha! Zainspirowałaś mnie!
OdpowiedzUsuńświetny pomysł podania! na pewno wykorzystam:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Rozumiem że przed włożeniem do szklanki je jakoś pokroiłaś?
OdpowiedzUsuńNie nie, wrzucasz do szklanki a potem je tylko naciskasz łyżeczką :)
Usuńbardzo ciekawy pomysł na śniadanko ;)
OdpowiedzUsuńTego jeszcze nie było ;D
OdpowiedzUsuńCiekawe czy szklanka nie pęknie? Coś dla mnie, bo nie wychodzi mi gotowanie na miękko tradycyjną metodą;)
OdpowiedzUsuńA co do pizzowych paluchów odpisałam Ci tak: Piekłam je rano na wieczór :) Położyłam nieprzykryte, żeby nie zmiękły. Chociaż w sumie nie powinny za bardzo zmięknąć (bo oliwa), to lepiej rano albo najwcześniej wieczorem dnia poprzedniego i np. zostawić można je w piekarniku nie przykryte :) Smacznego :)
Wygląda super :)
OdpowiedzUsuńPrzerost formy nad treścią.
OdpowiedzUsuńDla mnie treść jest pyszna :)
UsuńJadam w takiej formie jajka od dziecka, wlasnie w niedziele z wiejskich jajek u babci byly najsmaczniejsze, tylko obowiazkowo do szklanki wiorki masla, poprawiaja smak jajek, wtedy staja sie perfekcyjne.
OdpowiedzUsuńŚwietnie podane! to rozpływające się żółtko... <3
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńGENIALNE
OdpowiedzUsuńpłynne żółtko <3
Hej podoba mi się ten blog jest bardzo ciekawy będę wpadał częściej :)
OdpowiedzUsuńPrzyjemnie sie czyta tego bloga polecam!
OdpowiedzUsuńChętnie zaglądam tutaj aby sie dowiedziec czegoś więcej na ten temat
OdpowiedzUsuń