Postanowiłam robić krótkie podsumowanie każdego miesiąca - będą to cztery najpopularniejsze w każdym miesiącu przepisy (pod względem liczby wyświetleń). Opatrzone linkami oczywiście i krótkim komentarzem :)
W sierpniu najbardziej podobał się Wam przepis na Pełnoziarnisty placek ze śliwkami. I dobrze - bo to prosty przepis, każdemu się uda, a efekt pyszny :)
Po piętach plackowi deptały placki - Lekkie, pełnoziarniste pancakes. Jedne z lepszych jakie w życiu jadłam, więc polecam. Puszyste jak chmurka, ulegające dowolnym dodatkom, wywołujące uśmiech na twarzy nawet w najbardziej paskudny poranek.
Sporą popularnością cieszyła się kurczakowa propozycja obiadowa - Roladki z kurczaka, faszerowane serem mozzarella i suszonymi pomidorami, podane na sałacie. Smacznie, zdrowo - czego chcieć więcej.
Czwarte miejsce zasłużenie zajęła bardzo zdrowa przekąska, czyli mocno przyprawione Chrupki z ciecierzycy. Dla tych, którzy do wieczornego filmu muszą coś chrupać. Zamiast czipsów czy paluszków - zdrowa wersja.
Same pyszności. :) Ostatnio robiłam te Twoje roladki z kurczaka i wyszły świetne.
OdpowiedzUsuńCieszę się :)
UsuńLato na talerzach, a za oknem już dziś niestety jesiennie :(
OdpowiedzUsuńWszystko pyszne :)
OdpowiedzUsuńWszystkie wyglądają pysznie:)
OdpowiedzUsuńWszystkie propozycje mi się podobają :).
OdpowiedzUsuńja z checia zagladam do kazdego posta ;)
OdpowiedzUsuńno właśnie, musze te placuszki zrobić :)
OdpowiedzUsuńOj, jeszcze nigdy nie zapisałam sobie aż tylu przepisów. Wszystkie potrawy wyglądają przepysznie! Pomysłów na obiady, desery i śniadania mam już dzięki Tobie chyba na cały miesiąc. Tylko od którego by tu zacząć..?
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że najbardziej interesują mnie w obecnym czasie przepisy z wykorzystaniem mąki orkiszowej, bo mam spory zapas. I tu pytanie: czy można całkowicie zrezygnować z innych rodzajów mąki i zastąpić je orkiszową (albo ewentualnie ryżową), czy ten typ mąki zachowuje się jakoś inaczej?
Pozdrawiam serdecznie
Ola
Jeszcze orkiszową chyba można, ryżową nie bardzo. Nie jestem niestety specem od mąk. Wiem, że przepisy się nie udają, kiedy masz np. podaną zwykłą pszenną, a zastąpisz ją pełnoziarnistą.
UsuńNo to już wiem, żeby nie próbować zamiany, zwłaszcza, że ja do kuchni to dwie lewe ręce mam ;) Dzięki za odpowiedź! ^_^
UsuńZ te i za wiele innych przepisów, a przede wszystkim za blog prowadzony z pasją nominowałam Cię do Versatile Blogger: http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/2012/09/versatile-blogger.html :)
OdpowiedzUsuńOtrzymałaś nominację na moim blogu do Versatile Blogger. zapraszam do zabawy i pozdrawiam
OdpowiedzUsuńrobiłam penkejki i bardzo wszystkim smakowały :) Czytałam ostatnio notkę o twoim blogu w Shape, gratuluje :)
OdpowiedzUsuń